Viola 1 epizoda

Violet Vitale, Viola, prekrasna i magnetična žena koja je oduvijek radila na polju modnog novinarstva, seli se iz Pariza nazag u Palermo, naoružana samo optimizmom i povjerenjem, u potragu za ocem kojeg nikad nije poznavala. Ondje Viola počinje raditi za internetskog izdavača, pokrivajući krimić, surađujući s inspektorom Francescom Demirom.

Karizmatičan je i zavodljiv, s vrhunskim istraživačkim talentom, ali s malo vjere u ljudskost… u tome je potpuna suprotnost Viole. Vrlo intuitivan u poslu, Demir je također impulzivan i sklon kršenju pravila. Njih par radi rame uz rame na slučajevima ubojstava, ona kao reporterka, on kao policajac.

U početku jako teško, s obzirom na sukob suprotnosti, s vremenom nauče uspješno surađivati. Djelomično zato što Viola može računati na svoj poseban dar: sinesteziju. Sinestezija nije samo figura govora, već i stvarno spontano i nekontrolirano miješanje više osjetila – vida i sluha, na primjer.

U Violetinu slučaju, ona povezuje emocije s bojama. Kada gleda osobu, vidi boju koju ona ispušta, što joj omogućuje da pročita njihove najdublje, možda skrivene osjećaje: strah, radost, bol – Viola razvija sposobnost da shvati pravi način razmišljanja ljudi koje susreće. Iza svoje sinestezije, međutim, čuva još veću tajnu, koja se odnosi na njezin pravi razlog povratka u Palermo.
08.01.2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *